مرکز فناوری اطلاعات کشور اخیرا پیشنویس لایحه ی مبارزه با استخراج غیرقانونی ارزهای دیجیتال را منتشر کرده است. طبق این پیشنویس،برق مرکزهای استخراج در زمانهای اوج مصرف قطع خواهد شد و برای فعالیتهای غیرقانونی، جریمه نیزدر نظر گرفته شده است.
در پیش نویس این لایحه، هیئتوزیران در رابطه با استخراج ارزهای دیجیتال، با ممنوع دانستن هرگونه فعالیت مرتبط با ارزهای دیجیتال از جمله واردات، فروش، نصب تجهیزات و… تأکید شده است:
استخراج ارزهای دیجیتال جزء فعالیتهای ممنوع است بجز در صورتی که با اخذ مجوز از وزار صمت و تأیید صدور این مجوز توسط وزارت صمت هم منوط به تأیید وزارت نیرو باشد.
در مرداد سال ۹۸ استخراج ارز دیجیتال توسط دولت قانونی اعلام شد و سعی شد تا در مصوبهای، چهارچوب کلی آن مشخص شود اما این مصوبه نتوانست وضعیت استخراج ارزهای دیجیتال را مشخص کند و دولت مجددا یک سال پس از آن با تدوین مصوبهای دیگر تلاش کرد تا سرنوشت تجهیزات وارد شده برای استخراج ارزهای دیجیتال را مشخص کند.
طبق این مصوبه اگر دارندگان ماینر، دستگاههای خود را در سامانه «بهینیاب» به ثبت میرساندند و حقوق و عوارض گمرکی آن راپرداخت میکردند، دیگر کالای قاچاق به شمار نمیآمد.
اکنون پیشنویس لایحه هیئت وزیران، واردات، تولید و خریدوفروش تجهیزات ماینینگ را توسط دارندگان با مجوز قانونی و صرفاً از طریق سامانه جامع تجارت مجاز اعلام کرده و گفته است وزارت صمت در صورت تخلف قادر به ابطال مجوز مربوطه خواهد بود.
بعلاوه بر اساس این پیشنویس، واردات، تولید، فروش و نصب تجهیزات کریپتویی بدون مجوز قانونی و استفاده از دستگاههای غیراستاندارد ماینینگ، با تشخیص سازمان ملی استاندارد ممنوع است و ضبط تجهیزات، مرتکب و مشمول مجازات مقرر در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز را بدنبال دارد.
در این پیشنویس با تأکید بر اینکه کلیه تجهیزات اصلی و جانبی استخراج مجاز و دستگاههای غیراستاندارد استخراج با تشخیص سازمان ملی استاندارد، از جمله وارداتی، تولید داخل و همچنین مورداستفاده که در سامانه جامع تجارت صمت ثبت و ردیابی نشده باشند، بهعنوان آلات جرم محسوب میشوند و ضبط خواهند شد.
No comment